Ja, neka ... - Blog - VojvodinaCafe Forum
Pogledaj RSS Feed

New Time

Ja, neka ...

Ocenite unos
ми доаѓа да напишам
песна без стихови.
без зборови,
без рими.
да ја избојам во бело
ко галебот охридски, та
гласно да заплаче над тагата моја,
гласно да запее за душава моја,
кога во денот свет
светлина требам,
и
реч блажена,
од
светоста твоја.
n.t.s. 21.07.2013 (15:15)
Kategorije
Nekategorizovano

Komentara