Ja, neka ... - Blog - VojvodinaCafe Forum
Pogledaj RSS Feed

New Time

Ja, neka ...

Ocenite unos
светлина - ѕиркач меѓу прозорските платна.
мирис на утринско кафе, ситно пециво.
расплатнени ноќни мириси.
спокој.
некаде помеѓу - улична бучава.
некаде во - потреба од едноставни кажуважа.
некаде – времето ветува.
некаде - музиката удира во душата.молкот заминува.
косите се растураат врз голите рамења.
погледот се спушта на половина од себе.
пламено - вдишува капки
нов свет.

n.t.s.
Kategorije
Nekategorizovano

Komentara